Ești aici
Home > Business & Living > Proiectul DANSÂND CU NATURA (Conexiunea dintre artă, cultura de mediu și comunitatea elevilor brașoveni) care este acum în faza pregătitoare

Proiectul DANSÂND CU NATURA (Conexiunea dintre artă, cultura de mediu și comunitatea elevilor brașoveni) care este acum în faza pregătitoare

Noi, Asociația Theoemydor avem în desfășurare proiectul DANSÂND CU NATURA (Conexiunea dintre artă, cultura de mediu și comunitatea elevilor brașoveni) care este acum în faza pregătitoare atât a dansurilor tematice cât și a întâlnirilor cu elevii din școlile brașovene.


Pregătim deci dansurile tematice ca formă de exprimare pentru conștientizarea schimbărilor climatice. Ne propunem ca arta dansului să funcționeze aici ca o bagheta magica ce prin atingerea sa fermecata transforma materia inferioara, o transmuta si o sublimează in forme de organizare net superioare. Prin aceasta acțiune a sa arta nu face altceva decât să hrănească sufletul uman, încălzindu-l si înălțându-l pe nivele superioare de conștiința.
Suntem convinși că vom observa de exemplu nu fără o oarecare uimire cum elevii din școlile brașovene, chiar cei cu spiritele mai rebele, recalcitrante, impulsive se temperează, se liniștesc, devenind niște ființe mult mai atente cu cei din jurul lor, mai respectuoase si mai calme. De asemenea, nu o data s-a întâmplat să observam cu bucurie cum oameni care in trecutul lor erau mai retrași, timizi sau timorați de presiunea societății, încep acum să se deschidă, să capete încredere în ei înșiși, să devina pozitiv orientați și optimiști. Iar tematica schimbărilor climatice este de actualitate și considerăm că trebuie aprofundată.


Martha Graham afirma ca “Dansul reprezintă cântecul trupului, fie cel de bucurie, fie cel de tristețe.”
Talentul, daca nu este înnăscut, poate fi dobândit pe parcursul pregătirii coregrafice oferite prin acest proiect. Credem că ar fi ideal ca si cei care nu au mai cochetat cu dansul sau care considera ca nu sunt destul de talanți, participând la un eveniment important se apropie si trebuie sa impresioneze prin dans, sa participe la îmbunătățirea schimbărilor climatice. De îndată ce vor simit gustul acestei deosebite activități, dansul va deveni fără doar și poate o pasiune.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus