Ești aici
Home > Cultură > Turcii din România

Turcii din România

Turcii au venit în Dobrogea în a doua jumătate a secolului al XIII-lea. Constanța este un oraș care a cunoscut o dezvoltare accentuată după ce statul român și-a cucerit independența.

Ca semn de omagiu pentru comunitatea otomană din această urbe și în baza unei înțelegeri cu statul otoman pentru a îmbunătății situația aromânilor din Balcani , regele Carol I a inițiat construcția unei Moschei pe care am vizitat-o acum ceva timp în urmă pe când eram în vizită la un frate de-al meu.

Această moschee a fost construită între anii 1910 și 1913 pe locul alteia mai vechi. Tot cam de pe atunci datează și scrierea în ziarele tucești a articolelor care vorbesc despre ei dar și despre mersul lucrurilor din țară și străinătate. Turcii sunt recunoscuți pentru turism și nu e o noutate că sunt cei mai buni în arta vânzărilor și a negocierii.

Acum de câțiva ani s-au perfecționat și ramura medicinei astfel încât cu mare încredere merg mulți oameni bolnavi în spitalele, clinicile din Turcia pentru a afla vindecare.

Teolog prof.Zighi Visarion Isaac

Departament minoritati

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus