Ești aici
Home > Educație > Ziua Internaţională a Cuvântului Mulţumesc”

Ziua Internaţională a Cuvântului Mulţumesc”

Cuvântul_Duhovnicesc_Iubim_Brasovul!

Cultura te face mai intelept ! Proiect initiat si promovat de The Administrativ Management Grup Iubim Brasovul. Prof. Adrian Tudor

„Ziua Internaţională a Cuvântului Mulţumesc” este sărbătorită din 1984. „Mulţumesc” reflectă recunoştinţă, preţuire, respect, comuniune; „mulţumesc” în textele vechi era „multunesc”, însemna mult-unire; în limba rusă, „spasibo” înseamnă „spasi Bog”, adică „Domnul să te păzească”; în engleză, „thank you” derivă de la „think”, cu sensul „mă gândesc la tine, nu voi uita ce ai făcut”; la fel „danke” din germană; în franceză, „merçi” provine de la „mercy”, care înseamnă compasiune, sau graţie divină, la fel ca italienescul „grazie” sau „gracias”, din spaniolă, şi semnifică acceptarea compasiunii şi a graţiei divine, primite prin intermediul altei fiinţe; „obrigado”, din portugheză, duce cu gândul la reciprocitate, ca onoare, la a te simţi „obligat” de gestul celuilalt. „Mulţumesc” e ca o înclinare a omului în faţa altuia şi în faţa lui Dumnezeu.

În această zi am putea să mulțumim pentru viaţă, pentru tot ce ne înconjoară și pentru cei care ne ajută și ne susţin. Psihologii susțin că oamenii care folosesc mai des acest cuvânt sunt mai fericiți. Învaţă şi tu să spui mulțumesc atunci când trebuie şi cui trebuie. E simplu și nu îți ia mult timp.

#Iubim_Braşovul

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus