Ești aici
Home > Cultură > Frumoasa adormită – Poveste franceză – Partea a II-a

Frumoasa adormită – Poveste franceză – Partea a II-a

Una din cele șapte zâne s-a nimerit alături de bătrână și i-a auzit bolmojeala. Era un blestem! Și zâna cea bună s-a gândit că, supărată cum era, ursitoarea putea s-o urâțească pe micuța prințesă. De aceea a așteptat ca oaspeții să se ridice de la masă și, neobservată de nimeni, s-a strecurat în dormitorul copilei. Aici s-a ascuns după baldachin și aștepta!

A venit și cel mai însemnat moment al sărbătorii : zânele, una câte una, au intrat la prințesă, dăruind-o cu cele mai prețioase daruri. Una din zâne îi hărăzi copilei să fie cea mai frumoasă și mai tandră ființă din lume! Alta a înzestrat-o cu o inimă blândă și duioasă. A treia i-a prezis că va dărui lumii numai bucurii. A patra zână a înzestrat-o cu harul de a dansa grațios ca nimeni; a cincea i-a menit voce de privighetoare. A șasea a binecuvântat-o să cânte minunat la toate instrumentele. Veni și rândul bătrânei ursitoare s-o înzestreze pe prințesă cu ceva deosebit. Aceasta s-a aplecat asupra leagănului în care dormea dulce copila și atunci s-a văzut că venise să se răzbune.

Capul și mâinile îi tremurau, dar nu de bătrânețe, ci de mare supărare! Iată ce i-a hărăzit bătrâna copilei: -Prințesa își va înțepa degetul cu un fus și…va muri! Ce soartă îngrozitoare îi prezise copilei! Toți s-au cutremurat, auzind blestemul ursitoarei.

Atunci zâna cea tânără ieși din ascunzătoare și rosti, ca s-o audă toți: -Eu n-am puterea de a schimba vorbe aruncate la mânie! Prințes, precum i-a fost ursit, se va înțepa cu un fus și se va cufunda pentru o sută de ani într-un somn adânc.

Dar nu va muri! În una din zile, un prinț preafrumos o va trezi! Vorbele zânei au alintat întristarea împăratului și a împărătesei. Ca să-și apere copila de blestem, împăratul a poruncit să fie toarsă toată lâna din împărăție, apoi furcile și fusele să fie aruncate-n foc.

Iar cine nu se va supune poruncii lui, să fie aspru pedepsit. ( va urma)

sursa : Povești europene

Teolog prof.Zighi Visarion Isaac

Departament minoritati

#Grupul Iubim Brasovul

#Iubim_Braşovul

#TeleviziuneaGrupIubimBrasovul

#Business_Living_Grupul_Iubim_Brasovul

#DepartamentMinoritati

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus