Ești aici
Home > Business & Living > Interzicerea solicitării de copii ale documentelor de către instituțiile publice

Interzicerea solicitării de copii ale documentelor de către instituțiile publice

În Monitorul Oficial nr.1076 din 10 noiembrie 2021, a fost publicată Legea nr.267 din 9 noiembrie 2021 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Legea completează OUG nr.41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale prin introducerea unui nou articol.

Astfel, a fost reglementat faptul că se interzice instituțiilor publice și organelor de specialitate ale administrației publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluționării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituții publice sau organe de specialitate ale administrației publice centrale.

Instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice centrale solicită entităților care au emis documentele prevăzute mai sus, în format electronic, copii sau extrase ale acestora, în baza consimțământului expres al beneficiarului serviciului public.

Prevederile intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2022.

Pentru că #Iubim_Braşovul vă aducem o rubrică de informații utile!
De data aceasta ne-am gândit sa intelegem mai bine despre *Educatia Anteprenorială* si *Pastila de Fiscalitate*  rubrică informativă realizată de expert Judiciar Contabil Dana Munteanu – realizator Grupul Iubim Brașovul!
Surse ANAF

#Iubim_Braşovul
#Educatie_Anteprenoriala
#PastiladeFiscalitate
#Business_Living_Grupul_Iubim_Brașovul
#TeleviziuneaGrupIubimBrasovul
#ExpertContabilJudiciarDanielaMunteanu

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus