Ești aici
Home > Spiritualitate > Poftiți la Cină! (Joi)

Poftiți la Cină! (Joi)

Ce bucurie este o masă servită împreună cu cei dragi! Cât ar fi de puțină și banală mâncarea, faptul de a fi laolaltă cu cei pe care îi iubești face ca aceasta să fie cea mai bună hrană.

Deseori în Sfânta Scriptură găsim masa, în special Cina, ca fiind un prilej de punere împreună a oamenilor. Un prilej de bucurie.

Vrei să arăți celuilalt importanța lui în viața ta și bucuria de a o împărtăși cu el? Mâncați împreună.

Un gest atât de firesc, atât de natural fiecărei ființe vii, capătă, pentru oameni, semnificații încărcate de cele mai profunde sentimente.

Hristos Însuși, în multe momente, se gândește la nevoia de hrană a celor ce-L urmau și îi „pune la masă”. Chiar ne îndeamnă pe toți, printre altele, să cerem Tatălui „Pâinea cea de toate zilele”.

Astăzi ne găsim în fața unei Cine speciale, unice, în care Mântuitorul ne este prezentat ca Cel ce convoacă mesenii (apostolii) și, spre deosebire de celelalte momente, în care era înconjurat de mulțimi mari de oameni, de data aceasta le oferă exclusivitate.

Învățătorul și discipolii. O ultimă masă. Mai mult decât o simplă masă.

Ceea ce se petrece în foișorul Cinei din seara de Joi, dinainte de pătimire, are să devină un eveniment care se reactualizează, se retrăiește, zilnic, în cadrul fiecărei Liturghii care ține în orice biserică din lumea aceasta.

Taina Cinei devine Taina Bisericii. Taina primită de Apostoli la Cină se descoperă oricărui participant la Hrana oferită în cadrul Sfintei Liturghii.

Hristos îi pregătea pe apostoli pentru ceea ce avea să urmeze, peste câteva ore. Le descoperă tristețea pe care o vor trăi. Nu le ascunde nimic (vă numesc prieteni, pentru că toate câte am auzit de la Tatăl Meu, vi le-am făcut cunoscute – Ioan 15, 15).

Dar le oferă și o mare nădejde, care devine nădejdea tuturor creștinilor: aceea că va rămâne alături de ei până la sfârșitul veacurilor. Că orice vor cere de la Tatăl în numele Lui, vor primi.

Îi cheamă la masă pentru a-i întări în nadejde.

Ne cheamă și pe noi la masă. La bucuria de a mânca împreună. Nu doar astăzi, ci mereu.

Mai avem puțin de așteptat. Să nu ne stricăm „foamea” cu altceva! Vițelul cel îngrășat nu se pregătește…

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus