Ești aici
Home > Voluntariat > Povestea Maicii Tereza

Povestea Maicii Tereza

„Ce poţi să faci pentru a aduce pacea în lume? Du-te acasă şi iubeşte-ţi familia!” – Maica Tereza

Maica Tereza s-a născut in Skopje (Macedonia), la 26 august 1910, cu numele de Agnes Gonxha Bojaxhiu. Primește primul „semn” de la Dumnezeu la vârsta de 12 ani, care o conduce, 6 ani mai târziu, în capitala Irlandei, unde se alătură călugărițelor de Loreta. Aici primește un nou nume – Sora Maria Tereza, iar 9 ani mai târziu, moment în care va  depune jurământul final de credință, va primi numele sub care va rămaâne cunoscută – Maica Tereza.

Din Dublin ajunge în India și sub egida călugărițelor de Loreta devine profesoară și mai târziu directoare a Liceului de Fete Sfânta Maria din Calcutta.

Din nou, 9 ani mai târziu, la vârsta de 36 de ani, primește al doilea „semn” de la Dumnezeu, mesajul fiind unul cât se poate de simplu:„Vino, fii Lumina Mea!”, care se va traduce în opera vieții sale: să îi ajute „pe cei nedoriţi, pe cei neiubiţi şi pe cei neîngrijiţi”.

Așa se naște congregația religoasă – Misionarele Carității –  care s-a extins mai târziu în toată lumea și care se ghidează și azi după îndemnul lui Dumnezeu: „Iubiţi-vă unii pe alţii! Aşa cum Eu vă iubesc pe voi, tot aşa trebuie să vă iubiţi şi voi unii pe alţii.”

În 1979 când primește Premiul Nobel pentru Pace, iar tradiționalul banchet este anulat, banii folosindu-se pentru cei săraci.

In 1997 părăsește această lume, iar în 2003 devine sfântă pentru lumea catolică. Ne lasă în schimb vorbe pline de înțelepciune și har:

„Dacă nu poţi să hrăneşti o sută de oameni, atunci hrăneşte unul singur.”

Pentru că #Iubim_Braşovul, vă aducem o nouă rubrică de informații utile!

De data aceasta ne-am gândit la oameni de bine care să te inspire să faci și mai mult bine.

„Kindness O’clock: Cu și pentru oamenii de BINE” rubrică informativă realizată de Simo Ciuraru, realizator Grupul Iubim Brașovul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus